Kraniosakraali­terapia

Kraniosakraaliterapia on tehokas erilaisiin kiputiloihin sekä henkisiin että fyysisiin oireisiin. Hoito tasapainottaa hermostoa vähentämällä negatiivista kuormitusta. Hoito toimii kehon kalvojärjestelmän tasolla edistäen luonnollisia paranemisprosesseja.

Varaa aika

Kraniosakraaliterapia eli CST (Cranio Sacral Theraphy) on hellä manuaalinen kehoterapia, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen lääkäri-osteopaatti John E. Upledger.

CST.llä vaikutetaan kraniosakraalijärjestelmään, jonka tehtävänä on suojata aivoja, selkäydintä sekä avustaa selkäydinnestekiertoa. Hoito tasapainottaa sekä keskus- että autonomista hermostoa ja vähentään niihin kohdistuvaa negatiivista kuormitusta.

Hoidon lähtökohtana on kehon ongelmakohtien löytäminen kraniosakraalijärjestelmän toimintaa havainnoimalla. Kraniosakraalijärjestelmässä on kraniosakraalirytmi eli ns. kehon oma pulssi.  Tämä pulssi muodostuu selkäydinnesteen syntyessä aivoissa sekä sen liikkeestä selkäytimessä. Pulssia/rytmiä kuuntelemalla havainnoidaan kehonongelmakohtia. Ongelmakohtien jännitys pyritään vapauttamaan hyvin kevyillä manipulaatiotekniikoilla. Nämä ongelmakohdat aiheuttavat kehossa usein kipuja tai muuten heikentävät kehon toimintaa. Näiden kipujen tai jumien takana voi hyvin olla vanhojakin tapahtumia kuten raskaus, synnytys, fyysinen tai psyykkinen trauma, kehollisia virheasentoja, stressi yms.

Hoito vaikuttaa myös mielen tasolla ja siitä on myös apua kehon henkisiin häiriötiloihin. Nämä ovat usein tiedostamattomia, joten hoidon myötä voi nousta esiin hyvin vanhojakin tapahtumia.

Hoito toimii kehon kalvojärestelmän tasolla ja edistää kehon luonnollisia paranemisprosesseja.

Kraniosakraaliterapiasta voi saada apua mm.

  • erilaisiin kiputiloihin, kuten selkä-, niska- ja päänsärkyihin
  • erilaisiin leikkausta edeltäviin ja niiden jälkeisiin jännitys- ja shokkitiloihin: mm. hammasoperaatiot, keisari- ym. leikkaukset
  • synnytyksen jälkeisten jännitystilojen vapauttamisiin
  • stressiin, yliaktiivisuuteen ja levottomuuteen
  • fyysisiin ja emotionaalisiin stressi- ja shokkitiloihin, kuten onnettomuuksien jälkeisiin traumaattisiin kokemuksiin, paniikkihäiriöihin, ahdistukseen.
  • burn out -oireisiin, ylikuormittumiseen ja elinvoiman puutteeseen
  • autonomisen hermoston epätasapainotilojen harmonisointiin: uniongelmat, ruoansulatusongelmat ym.
  • immuniteetin parantamiseen jne.

Kraniosakraaliterapia hoito: 65€/h

 

Ohjaaja

© Copyright - Urban Wells Oy